Utbildning

Tusch och Krita

Grafisk Facilitering

Graphic Recording

Sketchnotes

© Copyright. All Rights Reserved.

Utbildning , Workshops och Event


Boka din utbildning eller workshop hos Tusch och Krita  

Dagens möten är ofta fulla av långa texttunga presentationer fyllda med massor av information. Presentationer som passerar utan att varken skapa något engagemang eller något varaktigt minne hos de som lyssnar.


Vill du istället ha energifyllda möten som skapar engagemang och nyfikenhet hos din publik? Vill du ge din publik de allra bästa förutsättningarna för att förstå helheten och minnas ditt budskap? Boka en utbildning i visuell kommunikation redan idag. Välj ett av Tusch och Kritas fasta upplägg eller designa ett eget som passar just Dina önskemål.


Vill du genomföra en utbildning eller workshop i din arbetsgrupp eller tillsammans med dina vänner? Eller vill du ha en workshop för ett event? Välkommen att höra av dig till Tusch och Krita så skapar vi tillsammans ett upplägg som passar ditt ändamål. 

Utbildningar och Workshops

Grafisk Facilitering - Rita för att leda dina möten!

Vill du kunna leda eller förstärka dina möten med visuella bilder? Vill du ha mer kunskap om visuell kommunikation? Vill du lära dig en enkel och snabb ritteknik som får dig att känna dig trygg med att rita inför andra samt lära dig knep för att skapa riktigt snygga blädderblockbilder? Då är utbildningen Visuell mötesledare något för dig!


I utbildningen Visuell Mötesledare får du lära dig hur du skapar visuella bilder för att förstärka ditt budskap, skapa intresse och nå snabbare och tydligare fram till din publik.


I utbildningen får du:

 • Lära dig grunderna i Grafisk Facilitering (de 7+1 baselementen i visuell kommunikation)
 • Lära dig en enkel och snabb ritmetod
 • Träna på det visuella språket
 • En inblick i organisering, planering och disponering av arbetsyta
 • Möjlighet till coaching i eget projekt
 • En början på din alldeles egen symbolbank
 • Massor av tips och trix
 • Tid att öva, öva, öva..


Utbildningen är 6 timmar effektiv tid, kl 9-16, med en timmas uppehåll för lunch.

Minst 5, max 10 deltagare/utbildningstillfälle.

Inga förkunskaper behövs.


Pris 6 100 kr + moms

I priset ingår, förutom det som nämts ovan också:

 • Material under utbildningen
 • Kursdokumentation
 • Ett startpaket tuschpennor av riktigt bra kvalitet och en ask pastellkritor som du får ta med dig hem efter utbildningen.
 • Lunch och eftermiddagsfika


Efter utbildningen kommer du att ha med dig de verktyg du behöver för att kunna börja visualisera dina möten. Du kommer att känna dig säkrare vid blädderblocket eller whiteboardtavlan, samt ha en god uppfattning om disponering och en start på din alldeles egen symbolbank.

Nästa utbildningstillfälle:

15 mars 2024 - Stockholm

17 maj 2024 - Stockholm

Vad säger Tusch och Kritas kunder om utbildningen?

"Som utbildare är det viktigt att utvecklas och lära sig att lära ut så pedagogiskt och effektivt som möjligt. Därför anlitade jag och mina kollegor Åsa på Tusch och Krita. Hon överträffade vida våra förväntningar och på bara några timmar fick vi lära oss så mycket nytt, öva och testa samt ha så roligt tillsammans under tiden. Åsa är pedagogisk och proffsig från första kontakt och hon lever verkligen som hon lär. Vi längtar redan till nästa kurs med Åsa!"

                                                                                               - Petra Brask - Petra Brask & Partners

"Pedagogiskt, lärorikt och väldigt praktiskt pass som engagerar alla oavsett om man är van att rita eller och teckna eller aldrig försökt rita några streck och cirklar i förhoppning att det ska se ut som en katt ;) Det är sällan man lämnar ett pass en fredag eftermiddag med så mycket entusiasm och energi."

                                                                                                           - Kursdeltagare - Omegapoint

"Fantastiskt roligt och pedagogiskt upplägg. Tänkte när jag kom till utbildningen att jag kan ju inte rita men jag kanske kan lära något ...men jag lärde mig massor!"

                                                                                   - Kursdeltagare - Länsstyrelsen Västra Götaland

"En inspirerande och väl genomförd utbildning. Upplägget var pedagogiskt och det var enkelt att hänga med i de olika ritmomenten. Kursledaren var inspirerande och kunnig i ämnet och jag är mycket nöjd med utbildningen. Har nu en bank av symboler och illustrationer att tillämpa i mitt jobb"

                                                                                                     - Kursdeltagare - Öppen utbildning

Grafisk Facilitering tillsammans med din arbetsgrupp         - skräddarsy din Workshop!

Boka en grundutbildning/workshop för dig och/eller ditt team och lär er grunderna i att rita för att facilitera istället för att använda traditionella presentationer. Lär er snabba enkla rittekniker för att leda möten och coacha andra och inte minst för att känna er trygga att rita inför andra.


Workshopen "Visuell mötesledare" passar för dig som är chef, ledare, projektledare, konsult, coach, teamutvecklare, facilitator eller liknande och fokuserar på grunderna i grafisk facilitering med fokus på team och process. I workshopen får du lära dig hur du skapar visuella bilder för att förstärka ditt budskap och för att snabbare och tydligare nå fram till din publik, hur du skapar engagemang och nyfikenhet samt förstås massor av tips och trix för att få bilderna att se så där coola ut. :)


Workshopen är 4 timmar, men kan givetvis anpassas efter ditt behov och tidsutrymme. Min antal deltagare 5 max 20.

Begär prisuppgift.


Efter workshopen kommer du att ha med dig det verktyg du behöver för att kunna börja visualisera dina möten. Du kommer att känna dig säkrare vid blädderblocket eller whiteboardtavlan, samt ha en god uppfattning om disponering och en start på din alldeles egen symbolbank.

Sketchnotes - en introduktion

Vill du komma igång med Sketchnotes men behöver lite stöd på vägen? Då är Tusch och Kritas introduktionsworkshop i Sketchnotes ett bra alternativ. I workshopen får du övergripande kunskap om de olika delarna i Sketchnotes. Du får en inblick i hur du kan strukturera dina sketchnotes samt kunskap om hur du kan använda de mest grundläggande komponenterna ikoner, människor, text och kopplingar. Efter utbildningen kommer du att ha en en övergripande inblick i Sketchnotes och kunna komma igång på egen hand.


Workshopen är 3 timmar och hålls i Stockholmstrakten. Kontakta Tusch och Krita för information om datum och plats för nästa workshoptillfälle. Workshopen går givetvis även att boka för grupper och event på andra orter. Begär prisuppgift.

Be Cool - Sketchnote! - Grundutbildning

Vill du ägna lite mer tid och lära dig grunderna på ett djupare plan, då är Tusch och Kritas Grundutbildning i Sketchnotes något för dig. Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i Sketchnotes på ett lite djupare plan. I grundutbildningen får du en grundlig kunskap om de olika delarna i Sketchnotes. Du lär dig hur du ska använda de olika komponenterna text, stil, symboler, händelser, pilar, avdelar, färg och skugga samt får verktyg för att organisera dina anteckningar på ett strukturerat sätt. Du kommer även att få med dig massor av tips och trix samt ges tillfällen för övning.


Utbildningen är 6 timmar, och hålls i Stockholmstrakten. Kontakta Tusch och Krita för information om datum och plats för nästa kurstillfälle. Begär prisuppgift


Utbildningen går även att boka för grupper och event samt på andra orter.

Be Cool - Sketchnote more! - Fortsättningsutbildning

I Tusch och Kritas fortsättningskurs i Sketchnotes erbjuds du att vidareutveckla dina kompetens i Sketchnotes. I denna kurs repeterar vi komponenterna samt utforskar dem på ett lite djupare plan än på grundutbildningen. Vi utmanar oss själva genom att testa nya sätt att göra sina Sketchnotes samt lägger mycket tid på övning.


Fortsättningskursen är 6 timmar och hålls i Stockholmstrakten. Kontakta Tusch & Krita för information om pris, datum och plats för nästa kurstillfälle.


En bild säger mer än 1000 ord!

Åsa Jensen Emås

Coach Visuell kommunikation

Tusch och Krita

Malvastigen 12A,

192 54 Sollentuna

E-mail: asa@tuschochkrita.se

Telefon: 070-981 09 04

Innehar F-Skatt

Vill du veta mer eller boka utbildning, en workshop eller ett event?

Kontakta Tusch och Krita!

Kontakta Tusch och Krita